Gå til innhald

Advent 2018 – Luke 16

desember 16, 2018

C01EB681-D181-46E3-88B7-84B233EA8C77

I dag har me pakka julepost og ordna julebrev. Framleis er eg ikkje i mål med breva, men i bete fall får dei fleste brevet sitt før jul. Romjulsbrev er forresten koselege å få dei og.

Nå drikk eg gløgg og landar dagen, forøvrig ein blåsande desemberdag av det slaget me på Jæren vil karakterisera som «bidande å vasskalle».I dag kom eg meg rett og slett aldri ut på tur…

Derimot har me vore på mange koselege førjulsbesøk og ete risbollar hos Gunnar og Hanne Lise, julebrød med brunost hos mor og far og vegansk kake hos Arne og Hilde. Me får håpa den siste runden veg litt opp reint kosthaldsmessig… Til alt dette har me drukke store mengder svart kaffi og eg har hekla på dokka eg vil ha ferdig til jul.

I dag har eg brukt litt av dagen til å leita etter fine dikt til eit juleprosjekt eg har gåande. Eg har sitte lenge med diktsamlinga «Vinterhuset» av Åse Marie Nesse, ei av favorittsamlingane mine gjennom tidene. I boka beskriv ho ein fase i livet der mora vart dement og faren alvorleg sjuk og at ho mistar dei begge to. Ho har skrive eit minnedikt til far sin som eg synest er så utruleg vakkert. Ho held fram at milde menn er ei undervurdert menneskegruppe. Det er eg heilt einig i. Eg har møtt ein del av dei gjennom livet, og i dag vil eg rett og slett hylla milde menn med dette diktet. Verda har meir enn nok av krigshissarar og maktmenneske…

Ettermæle

«Vi levde nesten femti år i lag.
og aldri sa han eit vondt ord.»

I avisene
står det om styre og tillitsverv
råd og komitear.

Kven spør om ein mann var mild?
Berre kvinner
og umyndige barnebarn.

I bøkene
står det om felttog og erobringar
bragder og livsfarlege heltar.

Ein mann lever åtti år på jord
stillferdig og fredsæl
ei uspennande historie.

På tavlene
står det om rekordar og rundetider
omkamp og istider, istider…

Ein mann tar seg tid til å tenke
på andre, og hente, vente
han får ingen medalje.

I stjernene
står det om å sigre over seg sjølv
og ta alt opp i beste meining.

Di livssoge far,
står skriven i ei stjernebok
med gullsnitt.

Åse Marie Nesse

852205D6-2E69-459C-A99E-D3F368725128

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: