Gå til innhald

14.mai 2019

mai 14, 2019

IMG_20190514_230739_300

I dag skal eg vera kort, for me er allereie i den siste timen av døgnet, og eg har ikkje klart å koma meg heim frå jobb endå. Eg trur det er ny rekord i lang arbeidsdag, men eg kan forsikra om at eg fram til nå har via kvart minutt til jobb relaterte forefallande aktivitetar…

Nå har eg gjort klar ei teikneoppgåve til i morgon frå den gamle gode boks «Å tegne er å se.» Tanken hennar er at for å bli gode teiknarar må me bli gode observatørar. Me må gløyma alt me trur me veit om korleis verda ser ut, korleis auge, hender, fingrar og ansikt ser ut. Det me trur me veit vil leggja eit filter over det me ser, og hindra oss i å observera.

Denne oppgåva går ut på å kopiera Picasso sitt Stravinsky- portrett opp ned utan å tenkja over kva me teiknar. Dei fleste blir overraska over resultatet.

Det var det eg tenkte på i dag… Alle erfaringsfiltera våre og dei tillærte tankemåtane som gjer at me ser utan å sjå, observerer utan å oppdaga. Kanskje me bør utfordra oss sjølve litt på akkurat dette?

Det tenkjer eg på i kveld… B-menneske som eg er så kunne eg ha jobba mykje lenger, for eg er i gof flyt, men å vera på jobb til over midnatt, der går grensa. Og flinke fornuftige B-menneske har bestemt at eg og alle andre skal fungera når klokka ringer i morgon tidleg, så då er det vel bare å få på hjelmen og hiva seg på sykkelen…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: