Gå til innhald

17. mai 2019

mai 17, 2019

IMG_20190517_120721_429

For ein fantastisk syttande mai det har vore. Plutseleg var sommarvarmen her midt i dette grøne og blomstrande. Det at nasjonaldagen vår blir feira så grundig og har så stor verdi, har nok utan tvil med plasseringa i årshjulet å gjera. Det er vel aldri større grunn til å vera glad i landet vårt enn sånn midt i mai når me nettopp er blitt fridde frå vintermørket og pakka inn i bjørkegrønt. 17.november ville ikkje kunna hatt den same funksjonen.

dav

dav

I dag gjekk eg for første gongen i mitt liv i 17.maitog på Tu. Eg budde der i seks år, men flytta før eg begynte på skulen. I dag fekk eg vera med på å trilla Iben gjennom barnetoget. Det var ei fin oppleving. For ein fin trasé dei går, for det meste på små stier utanom dei store vegane. Iben sovna i det første 17.maitoget sitt, men fekk feira grundig seinare på dagen.

IMG_20190517_175602_430

Etter barnetoget kunne me by foreldre og grandtantar og slikt på kaffi og kake, før me alle var inviterte til å eta lunsj på Figgen. Me vart sitjande og prata ute i sola i det som ein gong var hagen til oldeforeldra mine, der May Brit og Jensi har ein blanding av bestemorshage og naturtomt. Bileta i montasjen over er henta der i frå.

Eg innvilga meg sjølv ein total fridag sidan det var 17. mai, og det føltest heilt vidunderleg. Det gav meg ei kjenning av korleis livet kan bli om ein drøy månad når alle eksamenar er avlagd, alle planar, evalueringar og timeplanar skrivne og sommarferien har innhenta oss. At den typen liv ligg så å seia like rundt neste sving kjennest heilt uverkeleg.

Dei lange, lyse kveldane er her. Det er så utruleg fint. Eg avslutta dagen med å gå ein tur aleine.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: