Gå til innhald

20.mai 2019

mai 20, 2019

IMG_20190519_220147_804

I dag fekk me og ein nydeleg og varm sommardag, så me feira med å gjera nokre av dei tinga me alltid tenkjer at me skal gjera når sommarvarmen kjem. Elevane fekk vera ute og slå ball i mesteparten av mattetimen. Eg hugsa kor utruleg kjekt det var når me fekk utetime på Ålgård skule og fekk slå ball. Ikkje at eg vart flink til det nokon gong, men det var kjekt likevel. Eg registrerte at reglane hadde forandra seg litt sidan mi tid på Ålgård, men det såg eg ikkje nokon grunn til å laga eit stort nummer av. Av og til tenkjer eg at ungane går glipp av noko når dei ikkje lenger er ute i gatene i dei lange lyse kveldane for å leika saman. Sjølv om eg ofte helst ville mura meg inne med to fulle plastposar med bøker frå Ålgård folkebibliotek, så hugsar eg leiken ute i gatene med glede.

I skrivetimen fekk dei ta med seg i-padane ut for å finna seg ein freda plett i graset eller på ein steinmur for å sitja der og skriva ned alt dei såg, tenkte høyrde og kjende lukta av. Det var litt varierande kor mykje dei klarte å konsentrera seg om skrivinga, men eg såg at mange syntest det var ein spennande oppgåve.

I ettermiddag har eg vore i lag med Tove som eg jobba saman med dei første åra på Bryne skule. Nå har ho feira 80-årsdag, så det er ganske lenge sidan ho vart pesjonist, men det er framleis veldig koseleg å treffast. Me var på Møllehagen og åt deilig fiskesuppe som ho insisterte på å spandera. Nå er eg den som har jobba lengst på Bryne skule av alle som arbeider der. Det er litt rart. Eg har problem med å identifisera meg med å vera «den gamle dama på jobb,» men av og til går det i små glimt opp for meg at på eit eller anna plan er det kanskje det eg er.

Med god hjelp av Odd Christian har eg fått til å laga fotoshop- collage på framsida av boka som eg har jobba så intenst med i det siste. Nå er bestillinga send. Det hadde blitt dyrare sidan sist eg bestilde, men det får stå sin prøve. Eg orka ikkje tanken på at det ikkje skulle bli bok etter alt det arbeidet…
Å bestilla heimelaga bøker er omtrent som å levera eksamen. Eg veit at det sannsynlegvis er stavefeil i ho, for same kor nøye ein les korrektur om og om igjen, så kjem ho med stavefeil til irritasjon for all framtid. Eg kjende bare at nå orka eg ikkje fleire rundar med jobbing. Nå ville eg i mål. Nå blir det to langdagar på jobb med legging av timeplan og på torsdag får me utdelt eksamensoppgåvene.

Nå er det god natt medan det framleis er ei nokonlunde fornuftig tid på døgnet.

mde

mde

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: