Gå til innhald

Nesten turistar

april 26, 2020

Me følte for å få litt «luft under vengene.» Dei siste seks vekene har me stort sett halde oss rundt telta, og dei einaste gongene eg har vore i bilen har vore for å køyra til stader relativt nær oss for å gå turar. Me fann ut at nå ville me koma oss litt lenger av stad.

Me kom på tanken at me ville prøva den nye Ryfast-tunnelen. Det var ein god idé. Me køyrde gjennom tunnelen til Tau og stoppa for å lada bilbatteriet. Så fint det er i Ryfylke. Det såg ut som om våren var komen litt lenger enn heime, alt var hakket grønare. Det er noko med grønfargane om våren. Dei gjer noko med ein… Det er vakrast når verda blir grøn igjen. For eit fint land og for eit fint fylke me bur i.

Blømande frukt- tre og nyfødde lam, blå fjordar og høge fjell, delvis med snø på toppane. Eg forstår at utanlandske turistar synest at Norge er eit eksotisk land.

I dag morges såg eg tilfeldigvis eit bilete av denne kyrkja på facebook, og då eg såg den same kyrkja på ein turist-info-plakat, så forstod eg at me ikkje var så langt i frå. Då me las at det var ein fin turveg som gjekk frå kyrkja, så visste me at det var det me skulle gjera i dag. Dette er Årdal gamle kyrkje, ei raudmalt og veldig fin gammal trekyrkje. Ho er bare open om sommaren, men eg kikka inn vindauga og fekk eit lite inntrykk av korleis ho såg ut inni. Me må nok tilbake dit ein gong.

Så gjekk me tur langs vatnet. Det var den gamle Prestevegen der presten rei i gamle dagar for å koma seg mellom kyrkjene i soknet. Langs vegen var det informasjonsplakatar både om historiske hendingar, om naturen og om lokalmiljøet. Me hadde til og med sol på vegen, og sommarfuglane sverma.

Planen var å ta fergevegen heim att, men det var sett opp skilt om at ferga ikkje gjekk. Om det skuldast Ryfast, Korona eller driftsproblem veit eg ikkje. Det vart tunnel heim att og, og det gjekk kjempefint. På veg heim henta me med oss indisk mat som me avslutta sundagen med før eg hadde ei jobbeøkt og ein triveleg telefonsamtale med ei venninne.

Turen kan anbefalast. Det var nesten som ein liten ferietur for sånne som oss som til nå har klart å avstå frå «unødvendige fritidsturar».

Ha ei god ny veke

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: