Gå til innhald

Ikkje meir fjernundervisning?

mai 7, 2020

Det å skulle driva fjernundervisning vart kasta på oss som julekvelden på kjerringa, og nå sluttar det på nesten same måten. Sidan eg har frilansardagen min på fredagar, så går eg rett frå å ha avslutta skuledagen på iPaden på kjøkkenet til å få vita at på den andre sida av helga er me tilbake på skulen. Nå var me så godt i gang med heimeskule at det er nesten litt vemodig å ta neste steg inn i noko som og er nytt og ukjend, men det skal nok gå bra.

Dersom ein ser bort frå krisa som har framprovosert dette, så må eg vel seia at fjernundervisning har vore ei interessant erfaring. Mange av oss er nesten litt overraska over kor godt det har gått, og ein del av oss lærarar har nok hatt ei digital læringskurve me aldri kunne ha oppnådd på eit vanleg kurs. Det ein verkeleg har bruk for å læra, det lærer ein seg, og for sinker som meg har det vore fantastisk å ha hjelpsomme, omsorgsfulle og flinke kolleger om det skulle knipa.

I dag har me hatt to kreative prosjekt. Det eine er ein idé som har gått som ein, unnskyld uttrykket, epidemi her på nettet, nemleg å finna eit berømt kunstverk som ein prøver å kopiera, eller la seg inspirera av, for så å laga sin eigen versjon av biletet gjennom eit fotografi. Både elevane og kollegene mine har vore utruleg kreative og flinke. Eg skulle ønska eg kunne leggja ut alle bileta her, men det kan eg sjølvsagt ikkje. Eg får nøya meg med å leggja ut mitt eige bilete.

Det var ein veldig kjekk og vellukka oppgåve som passa perfekt for heimeskule, og elevane fekk til utruleg mykje fint.

Det eg lova å gjera var å få lov til å leggja inn nokre heilt ekte elevtekstar laga i samband med den oppgåva eg presenterte her i går:

*
*

*
*
Takk til Isabelle, Malene. Theo, David, Selma og Victoria som let meg få bruka tekstane deira

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: