Gå til innhald

6.juli

juli 6, 2020

På rockehotellet på Namsos var det utsikt over sjøen i frokostsalen og Bjarne Brøndbo som som venta om Vinsjan på kaien på musikkanlegget. Trønderrockmuseet låg vegg i vegg med hotellet og turnebussen til Prudence var parkert ved inngangen.

Etter å ha kjørt ein time eller to vart me innhenta av regnet og så har det vore bygever resten av dagen med vannslusene på vidt gap innimellom. Det var spennande ting å sjå frå bilvindauget i dag og, på ei mark var det traner og plutseleg såg me ei elgku kryssa vegen i lag med ein kalv i det me passerte eit vegkryss. Ho hadde vet til å gå når det ikkje kom bilar. Ein stad kjørde me forbi myrer med snøkvit myrull, som fekk meg til å tenkja på Hans Børli sitt dikt: Jeg har sett noe som er hvitere enn vingene dine Gabriel. Jeg har sett myrulla bløme på Lomtjennmyrene heime på jorda.

Då me kom fram til Kristiansund var klokka så mykje at butikkane allereie var stengde. Det vart ein kort spasertur med paraply i regnet før me åt middag på ein kinarestaurant.

Dagens høgdepunkt var den strekningen på Nordmøre som har fått namnet Atlanterhavsveien, ein veg frå Averøya som går langt uti havgapet med bruer mellom forskjellige øyer og heilt fantastisk natur. Det var og laga til ein spennande gangsti som delvis gjekk på ei sånn plattform av metall på utsida av eit svaberg. På spørsmål trur reisekameraten min at det blir kalla ei svevetrapp, dei som ikkje har fatta kva eg meiner kan skimta det på biletet.

Det at deler av strekningen framstod i kulisser av høljeregn, mørke skyer og skodde gjorde det ikkje mindre vakkert. Det var rett og slett ei stor oppleving.

Nå har me roa oss for dagen på eit rom på Molde folkehøgskule som er i bruk som sommarpensjonat nå i ferien. Det er luksusvarianten av eit slikt rom. Me har både kvar vår seng og dusj og do tilknytta rommet.

I morgon har me eit luksusdilemma. Me har håpa og lurt på om me får til ein tur ut på klosterøya Selja når me kjem til dei kantar. Me har høyrt at det er veldig vakkert der. Eg har håpa i mange år på å få til å reisa dit ein gong. Det går to båtturer ut dit kvar dag, og den andre turen i morgon er det framleis igjen billettar til, men for å rekka det må me koma oss ganske tidleg her i frå i morgon. Me vurderte å kjøpa billettar, men er litt usikre både på grunn av at det blir litt travelt, og fordi me ikkje heilt veit korleis vêret kjem til å bli. Ein slik tur er jo truleg finast dersom det ikkje regnar og bles alt for mykje. Me klarer ikkje å sleppa tanken på å få det til, samtidig som me ikkje er så sikre på at me rekk det at me har kjøpt billettar. Det blir rett og slett spennande å sjå kva morgendagen bringer.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: