Gå til innhald

Luke 1- 2020

desember 1, 2020

Eg meinte det eg sa då eg fortalde elevane i dag morges at dette har eg gleda meg til. Ingenting er som adventstida i skulen. Det var fint å starta dagen med «Vi tenner våre lykter når det mørkner», og «Tenn lys et lys skal brenne» med tenning av det første adventslyset. Etter å ha halde hardnakka fast på å bruka nynorskversjonen på den sistnemnde teksten, har eg nå gått over til bokmål. Det er den varianten me finn på nettet, og det er den nesten alle bruker. Eg får bare syngja han mange nok gonger til å ikkje blanda bokmål og nynorsk. Mange gode krefter hadde vore saman om å laga advent i klasseromet, så det var både adventskalender i form av hemmelege konvoluttar laga av barna, eit kvitt juletre og ein rampenisse og store nybakte peparkakehjarte med pynt som skal få henga til pynt heilt til eit og eit skal bli plukka ned til glede for mottakaren.

Denne første vinterdagen kunne til og med by på fullmåne og ein glødande soloppgang utanfor klasseromsvindauget. I trea utanfor kan det skimtast nokre av dei tusen kråkene som lettar omtrent klokka kvart på ni. Det gjer så utruleg godt å få ein og annan dag med fint ver. Då eg sykla heim etter undervisninga i kulturskulen i kveld var det glatt på vegen. I morgon lovar dei ein god gammaldags regnversdag, så då er det truleg heilt brukande sykkelføre igjen.

Som adventsbok har me vald «Snøsøsteren» av Maja Lunde med Lisa Aisato sine fantastiske illustrasjonar. Biletet over av Hedvig, jenta hovudpersonen Julian møter etter å ha opplevd ein vanskeleg haust etter eldstesystera sin død. Det er ikkje utan grunn at Hedvig-biletet er blitt nesten ikonisk. For ein fantastisk varme ho stråler ut.

Ein ekstra bonus til elevane er at dei får sjå «Jul i Svingen» i matpausen. Det har ikkje me vaksne noko i mot heller…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: