Gå til innhald

20.mai-Alt var sikkert betre før

mai 20, 2021

Tittelen viser til kulturforestillinga ved same namn. Tiandeklasseforestillinga «Alt var sikkert betre før,» som me skulle vist i veka før påske, vart lagd ned kvelden før premieren på grunn av smittesituasjonen. For eit par veker sidan var gladmeldinga frå kommumeoverlegen at nå kunne me få lov til å ha visa stykket vårt med litt ekstra forsiktigheitsreglar og med begrensa publikum.

I dansen på biletet er munnbinda rekvisitter og meint som ein replikk til koronaperioden, det litt surrealistiske var at alle korsongar og all koring og måtte foregå med munnbind som ein ekstra forsiktigheitsregel, så munnbindet vart ein slags raud tråd gjennom scenebileta.

Det å laga tiandeklasseforestillingar har me satsa på lenge i Time kulturskule. Me jobbar gjennom heile skuleåret etter modellen «Frå tanke til teppefall». Alle elevane på tiande trinn hos oss er automatisk med. Etter idemyldring der alle er delaktige, blir det satt ned ei manusgruppe som er med og lagar manus, så lagar me band, korreograferer dans, øver inn stykket med skodespelarane. Me øver med songgrupper, songsolistar og solistar på musikkinstrument. Elevane lagar eller skaffar kostyme, kulisser og rekvisittar. Det heile ender i Storstova, kulturhuset vårt med forestillingar for skulane i kommunen og opne forestillingar for familie og andre som har lyst til å koma å sjå.

Det er utruleg kjekt for elevane våre å få opptre på ein ekte scene med profesjonell lyd- og lys-teknikk, og for meg er det ein fryd å samarbeida med utruleg flinke og dedikerte kolleger fram mot eit resultat. Det er alltid fantastisk kjekt å sjå tiandeklassingane glitra på scenen og kjenna på det utrulege samhaldet det blir i ei gruppe med menneske som jobbar saman om noko som ingen ville klart aleine.

For meg har deltidsjobben i kulturskulen vore ein veldig viktig ballast i ein skulekvardag der dei kreative elementa har hatt periodar med tronge kår. Eg har veldig stor tru på den forskninga som viser at dei barna som får driva mykje med musiske aktiviteter og får brukt kreativiteten sin blir gladere og meir robuste barn som og vil få meir overskot og pågangsmot i møte med meir teoretiske læringsaktiviteter.

Og viss det ikkje kom klart fram i teksten over. Elevane gjorde ein kjempejobb i kveld. Me er stolte av dei.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: