Gå til innhald

24 mai -Stova full av blomar og takksemd

mai 24, 2021

Nokre av dei finaste bukettane eg har fått i mitt liv har eg fått av svoger Joffe og svigerinne Elisabeth. Eg trur dei må vera verkeleg feinschmeckarar når det gjeld blomar. Ein kjempestor bukett med roser i alle raude nyansar. Kan det bli vakrare?

I dag hadde me lang frokost med deler av familien for å nyta siste rest av samversglede før Sunniva og Trygve skulle til flyplassen. Halvard reiste så tidleg at han sa eg «ha det godt til» i går kveld. Det blir alltid tomt i huset når gjestene reiser, men mest av alt var eg glad for dei fine dagane me hadde fått i lag.

Etter å ha rydda og vaska litt må eg innrømma at eg hadde ein lang pause på sofaen med ei fin bok. Eg er så glad i bøkene til Dea Trier Mørck og eg las ut «Kastanje-alleen» for tredje eller fjerde gongen. Boka handlar om københavnarbarn som delvis bur hos besteforeldra ute på landet, og har så vakre skildringar av naturen, sommaren og to ganske eksentriske besteforeldre. Det er første gongen eg les boka etter at eg fekk barnebarn. Eg har for lengst oppdaga at ein les den same boka på ulike måtar etter kva livsfase ein sjølv er i.

Me har ete restar frå helga og kost oss med kvart vårt store stykke marsipankake til kaffien før me fraus resten for å ha til ein passande anledning. Så har eg jobba med ein salmetekst og svart på ein del gebursdagshelsingar. Nå er det førebuingar til nye kvardagar og skuletimar som står for tur. Tastaturet mitt driv og heng seg opp utan at eg heilt finn ut av kva som er problemet. Eg trur eg tek det som eit teikn på at det passar å stoppa her 🙂 God sundagskveld.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: