Gå til innhald

Luke 4 – desember 2021

desember 4, 2021

I dag har eg og Eva Mari vore på julemarked på folkemuseet på Bygdøy. Det var framleis julekortstemning og iskaldt ver. Eg kjøpte meg vottar med sauemotiv av ei dame som hadde klippa sauen, karda, spunne og strikka dei sjølv, så nå har eg eit unikt minne frå ein gong eg fraus på fingrane. Det vart handla litt julegavar, mellom anna frå bua til Kirkens bymisjon, men av hensyn til eventuelle mottakarar kan eg ikkje skriva så mykje om det her.

Me var tidleg ute, men etterkvart var det ganske folketett der. Me får tru at mykje frisk kald luft og munnbind som vart våte av kondens etter varm pust på innsida gjorde susen mot omikron og andre variantar av uønska smitte. Den som finn ein patent på korleis ein unngår at briller blir heilt ugjennomsiktige av dogg ved bruk av munnbind i iskaldt ver, vil truleg og ha ein forretningsidé ein kan bli rik av. Uansett julemarked på Bygdøy i skikkeleg vinterver var ei oppleving.

cof

For å få varmen tilbake i kroppen reiste me etter eit par timar heim til eit hus det Henrik fyrte med ved og kokte glovarm kakao til alle tilstadeverande.

Halvard og Sunniva kom på besøk i kveldinga og fekk smaka Eva Mari sin gourmetmiddag: andefilet, ovnssteikte grønsakar og poteter servert med raudløkskompott med eple. Til kaffien serverte me heimebakte lefser frå julemarknaden. Det var veldig fint å få tid med «ungane» både i går og i dag. I morgon går turen etter planen heimover igjen med tog.

Nå har klokka forlengst krope godt forbi midnatt og ovnsvarmen har tatt kvelden. Eg kjenner det er på tide for meg å gjera det same…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: