Gå til innhald

Luke 6 -desember 2021

desember 6, 2021

Dagens kunstverk er laga til meg av Iben som nettopp fylde fire år. «Mange folk me kjenner som står rundt sola», kalla ho det. På barns vis teikna ho fort og intenst med tusj og signerte. N-en i slutten av namnet strever ho framleis litt med å få taket med, men ho var likevel godt fornøgd. «Du ska få dæ av meg mommor». Den gapende figuren til høgre for sola er meg, og personen til høgre er lillesyster når ho er blitt stor og har fått langt hår. Barnekunst er noko heilt for seg sjølv, og i loftsryddinga eg er i ferd med er det eit av dei gamle tiltaka å kasta 30 år gammal barnekunst og like gamle julekort. Eg påstår at eg ikkje er materialist, men eg har vondt for å stryka ut spora og linjene i livet mitt.

Dette har vore den store frysedagen. Alle som har vore ei stund på Jæren veit at sjølv om gradestokken ligg og vippar rundt null, så kan det kjennast bitande kaldt når isvinden set inn for fullt. Det var kaldt på arbeidsrommet på jobb, kaldt i klasserom og kaldt i huset heime. Ute var det isnande kaldt på tross av ulltrøye, ullkofte, votter, lue og skjerf.

I går var det og veldig kaldt å koma heim. Eg fekk nesten ikkje varmen i meg, og fann ut at eg nok måtte starta dagen med ein hurtigtest for å vera sikker på at frysinga ikkje var eit teikn på covid 19. Det er blitt nesten heilt normalt å starta dagen med ei lita flaskebørste langt opp i nasen og eit kvarters venting på å finna ut om det er blitt ein eller to strekar på testpinnen. Til nå har det takk og lov bare vore ein strek, men eg er litt nervøs kvar gong. Eg er spent på kva nye tiltak som er varsla å koma i morgon. Eg har ein del førjulsaktivitetar som kanskje kan stå i fare for ikkje å kunna gjennomførast, men me får sjå. Eg håpar i alle fall på ei nokonlunde normal julefeiring i år. Men som det står i songen «Vi e sterk og kan ta ka som helst når det kreves…» Det er i alle fall nesten sant. Dei siste åra har vist meg at me er veldig tilpasningsdyktige.

Eg sat nettopp i stolen og tenkte at nå skal eg leggja meg snart. Så oppdaga eg at eg har eit leseark om krokodiller eg må få laga til i morgon. Eg får slutta her og via meg til krokodillene.

Alt godt,
Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: