Gå til innhald

Luke 7- desember 2021

desember 7, 2021

Tysdag er langdagen min. Då er eg bokstaveleg talt på jobb frå morgon til kveld, først undervisning på fjerde trinn, så pedagogisk utviklingsarbeid og til slutt undervisning i kulturskulen. Det går bra ein dag i veka.

I dag har me hatt adventsstund og mellom anna laga marsipanfigurar. Leiinga baud på lunsj i matpausen med ferskt brød og godt pålegg. Det er omtrent det som skal til for å løfta ein gjeng lærarar ut av kvardagsrutinane.

Me

Me har vore på nettkurs med statped i ADHD, Asperger syndrom og relaterte diagnosar, det er alltid greitt med fagleg påfyll frå ekspertisen.

På skapande skriving feira me siste gongen i semesteret med gløgg, peparkaker og klementiner. Til mi overrasking hadde ingen av dei smakt gløgg før.

Nå har eg brukt kvelden til å få med pressekonferransen frå tidlegare i kveld. Me er nok mange som er kjempeleie av korona, men for min del er eg mest glad for at dei tar grep når situasjonen er som han er. Me får nynna på den gamle songen We shall overcome og satsa på lys i andre enden av tunnelen. Få timar før nedstengningane fekk eg endeleg kjøpt billettar til ein konsert eg lenge har hatt lyst til å gå på. Nå spørst det vel om det blir konsertar i desember. Me får sjå kva som skjer.

Eg er ferdig med å laga eit opplegg i krle om gamle juletradisjonar. Då eg skulle forklara dei forskjellen på opphavet til julenissen og fjøsnissen spurde barna : men kva med blånissar, grånissar, svartnissar og rampenissar. Då forstod eg verkeleg at juletradisjonar og juleinnhald ikkje er statisk. Det forandrar seg heile tida, akkurat som språket…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: