Gå til innhald

28.mai

mai 28, 2022

For månadar sidan hadde me avtalt at det skulle koma to små overnattingsgjestee denne natta. Heldigvis så rakk me å gjera oss ferdige med korona slik at det kunne gjennomførast.

Nå har eg lagt meg på det eine gjesteromet på loftet i lag med eldstejenta som søv godt. Begge gjesteromma våre er i loftsetasjen, og eg klarer ikkje heilt å slappa av med at dei skal sova der aleine. Spesielt gjeld dette sidan den eine framleis er i sprinkelseng. Det kan godt vera det er nevrotisk frå mi side, men slik er det.

Me har hatt ein fin ettermiddag. Først spaserte me litt i sentrum det det er jærdagshelg og mykje ekstra. Etterpå har me ete middag, bakt kake til mormor si forsinka bursdagsfeiring og spelt spel.

Kvelden vart avrunda med eit lite søsterbad med alle mormor sine badeender, lørdagsgodt, Peppa Gris, høgtlesing frå Albert Åberg og aftenbønn. Med andre ord vil eg tru det var omtrent det ein håpar å få ut av ein lørdagskveld når ein er fire og eit halvt og snart to og overnattar hos mormor og morfar.

Det er så fint å sjå korleis yngstejenta sine kommunikasjonsferdigheiter eksploderer. Ho er ikkje like rask som storesøstera var til å snakka, men er kjempeflink til å gjera seg forstått. «Æ tyste!», er jo grei beskjed. Så kjem ho dyttande på tripp-trapp stolen sin:»Oppi den! “ på påfylgjande spørsmål» Æ du svolten? » er svaret “Ja!!!».

Ho svarer greitt ja og nei når ho får spørsmål, og kan ho ikkje svara slår ho teatralsk ut med armane for å visa at ho ikkje veit.

Nå må mormor ha vett til å sova, for ho veit av erfaring at dagen godt kan begynna grytidleg i morgon. Då snakkar me frå kvart over fem og utover. Dessverre lærar mormor seg aldri trikset med å leggja seg tidleg når ho har overnattingsgjester, men for all del, framleis er natta ung. Gjennom det opne sovetomsvindauget høyrer eg song frå konserten på torget.

Nå skal eg endeleg finna ut om det stemmer det Halvard seier at senga på gjesteromet er så vond at ho bør skiftast ut.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: