Gå til innhald

Salmens dag

juni 11, 2022

Det har vore ein fin og inspirerande dag på Sverresborg kirkesenter. Først av alt må eg visa dette biletet som tener som altartavle. Det er klipt ut i kvitt papir og er laga direkte utan blyantskisser. Kunstnaren er dansk og heiter Karen Bit Vejle. Ho budde lenge i Sverresborg kyrkjelyd. Det er utruleg mange detaljar i biletet som viser kyrkjeliv. Eg trur dei fleste detaljane kan zoomast inn. Bønene frå Fadervår er klipte inn rundt kanten, men i ny rekkjefølge for at ein skal bli rykka ut av vanelesinga.

Temaet for dagen var salmar i trusopplæringa, og foredraga kom tett i tett. Her var det både filosofi rundt kreativitet, spennande innblikk i musisk kyrkjelydsarbeid både i Norge og Sverige, presentasjon av den nye konfirmantsalmeboka, innkikk i dalmedatabasen og ei helsing frå biskopen. I tillegg til alt dette var det mange fine møte med menneske som er genuint opptekne av salmar og salmeskriving.

Etter sju timar med påfyll var eg inspirert, glad, fornøgd og litt ør i toppen. Reisekameraten venta utanfor med ferdigpakka bil og sidan det ikkje regna ute klarte eg å springa i frå den nye grønblå regnkåpa mi som eg hadde på meg i dagmorges fordi det regna då…

Ein gong kjøpte eg ein gigantatisk og dyr paraply fordi ho som selde han sa at han var for stor til å gløymast igjen… Giss kva eg kom heim utan første gong eg brukte han? Eg håpar han i ettertid har funne nye eigarar som passar godt på han, for som sagt var det ein fin paraply… Eit godt og elskeleg menneske har lova å ettersenda regnkåpa mi. Så mange gilde folk det finst.

Nå sit me i ei enkel campinghytte i Oppdal, så her skal alle ovetnattingsmoglegheitar testast ut. For meg får nok Pilgrimsgarden aller høgast score. – Om ein ser vekk frå heimen til Eva Mari og Henrik, sjølvsagt…

Klokka er ti om kvelden, og det er framleis lyst og fint ute. Eg trur eg må ut og fotografera litt før eg tek kvelden.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: