Gå til innhald

Familietreff

mai 13, 2023

I dag har me vore på familietreff på Mæland i Skjold, på den garden der oldemora mi budde då eg var lita. Nå bur syskenbarnet mitt, Jan Rune, der med familien, og eg likte så godt vegskiltet han hadde laga på eigedomen.

Minstejenta på to og eit halvt år var feberfri i dag morges, og hadde sjølv denne kommentaren : «Bæhre i dag!» Så blei det bestemt at me skulle reisa alle saman som planlagd. Me reiste i fylgje, så sjølve turen med fergedistanse blei ein del av det heile. Småjentene hadde bare båterfaring frå ein tur med danskeferga.

Det var utruleg koseleg å møta igjen onklar, tantar og syskenbarn. Nokre av dei har eg møtt med jamne mellomrom, andre hadde eg ikkje sett på kjempelenge, og dei nyare generasjonane hadde eg til dels aldri møtt. Slike treff er jo ei påminning om at tida går om me nå skulle ha unngått å leggja merke til det…

Sola kom etterkvart gjennom havskodda, og me kunne sitja ute og inne eller i kombinasjonen av dei to om me trakk mot partyteltet.

Onkel Harald hadde ein presentasjon av farmor og farfar og bakgrunnen deira, og far fortalde om oppveksten på Sjurseike under og etter krigen. Det meste visste eg frå før, men det var ein fin presentasjon, og for generasjonen under oss var det nok mykje nytt.

Me åt gode gryterettar, åog drakk kaffi og kaker mens me prøvde å få snakka litt med dei forskjellige. Det var veldig fin uteplass for barna der med trampoline, disser, leikehytte og andre ting. Iben samla skrukketroll, plukka løvetann og dansa på trampolinen. Av spennande ting var det òg ein liten kattunge som dei kunne klappa. Minstejenta leika i sandkassen med solhatten på, tutten i munnen og kosen i den eine handa. Etterkvart vart ho veldig trøytt og ville sova på fanget, så det viste seg at heilt ferdig med å vera småsjuk var ho nok ikkje.

Vel heime stranda den planlagde arbeidsøkta på sofaen, men det går nok helt fint. Dagen i mirgon er ein ganske romsleg dag.

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: